2011. április 26., kedd

Hornyánszky: A görög felvilágosodás tudomány - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A görög felvilágosodás tudományaA könyv listaára: 2800 Ft. Leírás:
A kiadó igazi kuriózummal lepi meg az orvostörténeti érdeklődésű és a filozófiában is jártas művelt nagyközönséget, amikor közreadja a huszadik századi magyar klasszika-filológia kiválósága, Hornyánszky Gyula 1910-ben megjelent Hippokratész-monográfiáját. Hornyánszky Hippokratész működését, illetve a neve alatt fennmaradt könyveket nem csupán tudománytörténeti, hanem szélesebb filozófia-, vallás- és társadalomtörténeti kontextusban közelíti meg. Elemzi a hippokratészi tanok és a korabeli természetbölcselet viszonyát, az orvostudomány és a vallás összefonódását, majd vázolja az orvostudomány kezdeteit. A továbbiakban megkísérli rekonstruálni Hippokratész életét, bemutatja a hippokratészi könyvek genezisét, illetve a korabeli orvos munkáját, társadalmi helyzetét, majd alaposan kielemzi a Hippokratészi Gyűjtemény etikáját, ismerettanát és logikáját. Külön fejezetben foglalkozik az ontológia Kr. e. 5. századbeli válságával, illetve az orvostudomány erre adott válaszával, az orvostudományban megjelenő új bölcselettel és miszticizmussal, végül szintén külön fejezetet szentel Hippokratész megdöbbentően modern elképzelésének, sajátos klimatológiájának, az ún. miliőelméletnek, amely a testi és szellemi embert az őt érő hatások összességében, az ontológiai igazságokról lemondva (az El a filozófiától! jegyében), a minőségi változásokra figyelmezve szemlélte, és amely felfogás később - miként Hornyánszky fogalmaz - egyetemes antropológiává szélesedett. A Levendel Júlia bevezetőjével ellátott szellemes, olvasmányos, ma is friss és gondolatébresztő művet, melyet kiegészítenek a szerző jegyzetei, érdemes a filozófia- és orvostörténeti érdeklődésű olvasóknak széles körben ajánlani. ISBN: 978-963-9363-57-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 435 Ft

Az aukció vége: 2011-04-29 15:40
. Hornyánszky: A görög felvilágosodás tudomány - Jelenlegi ára: 2 435 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése