2011. július 29., péntek

Búr Gábor: Az apartheid születése - Jelenlegi ára: 1 805 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Az apartheid születéseA könyv listaára: 2200 Ft. Leírás:
Búr Gábor történész, mintegy folytatva Az 1905-ös konzervatív-liberális őrségváltás és a brit gyarmatpolitika változásai Dél-Afrikában című tanulmányát, legújabb könyvében az apartheid születésével foglalkozik, a gyarmati önkormányzat visszaállításának időszakában (1906-1907). Sokak számára meglepetés lehet a cím, hiszen az apartheid szörnyű rendszere a második világháború utáni fél évszázad jelensége, s magát a szót is jóval később alkották meg. A rendszer azonban a szerző szerint a búr háború lezárása utáni időszakra nyúlik vissza, amikor Transvsaal és Orange River Colony akkor kisebbségben lévő fehérbőrű, afrikáner (mai szóhasználattal élve: afrikánsz) lakói egy színvak választási rendszert hoztak létre, kizárólag a fehéreknek fenntartva a választójogot. Ez volt az eredendő bűn, mely aztán 1948 után intézményesült az apartheid ideológiájában. A szerző elsőként általánosságban mutatja be a Birodalom és Dél-Afrika kapcsolatait, majd áttekinti a forrásokat és a historiográfiát. Szó esik az 1905-ös angliai konzervatív-liberális őrségváltásról, Lord Selborne főbiztosságáról, az ún. Ridgeway-bizottság küldetéséről, a két terület felelős kormányainak létrehozásáról, s az új brit domínium hivatalos létrejöttéről. A kötet második felét az alapos jegyzetapparátus, a vereeinigingi békeszerződés, valamint a brit gyarmatügyi minisztérium dokumentumainak angol nyelvű fakszimiléi, az 1909-es Dél-Afrika Törvény szövege, valamint színes térképek zárják. Szakkönyvtárak számára ajánlott kiadvány. ISBN: 978-963-236-300-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 805 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 05:11
. Búr Gábor: Az apartheid születése - Jelenlegi ára: 1 805 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése